Btth 1. Bölüm-Artık Dahi Değil

Bu çevirinin kontrolü için Ahmet Sağlam arkadaşımıza teşekkür ediyorum.

BTTH Tanıtım                                                                                           Sonraki Bölüm


Dou Zhi Li, 3.seviye

5 kırıcı kelimeyle büyülü test anıtına ayakta ifadesizce bakan genç, dudakları kıvrılmış yüzünde küçük bir gülümsemeyle durdu. Yumruğunu sıkıca sıktı ve kullandığı güç yüzünden tırnakları avucunun içini kanatırcasına deldi.

Xia Yan, Dou Zhi Li , 3.seviye! Derece: Düşük!” Büyülü test anıtı yanında, orta yaşlı bir adam anıtın üstündeki sonuçlara baktı ve kayıtsız bir ifadeyle sonuçları açıkladı.

Orta yaşlı adam söylediğini bitirdiğinde, fazla sürpriz olmadan, meydandaki insanlar gürültüyle onunla alay etmeye başladılar.

3.seviye mi? Hımmm… beklendiği gibi. Bu “Dahi” bir kez daha bir geri adım attı.

Ai, bu çöp parçası gerçekten de tüm klanını rezil ediyor.

Eğer babası klan lideri olmasaydı, bu çöp parçası çoktan klan dışına atılmıştı. Kimse onu önemsemiyor ve atılsaydı artık klanı sömüremezdi.”

Wu Tan Cheng’in ünlü dâhisi birkaç yılda nasıl böyle düşebilir?

Kim bilir? Belki o affedilmez bir şey yaptı ve Tanrıların kızmasına sebep oldu.

Ona yönelik alay ve kahkahalar her yönden geldi ve ifadesiz gencin kulaklarında kalbi parçalanırcasına yankılandı. Genç ağırca nefes almak dışında bir şey yapamadı.

Genç hassas ve olgunlaşmamış yüzünü göstermek için başını kaldırdı, simsiyah gözleri onunla alay eden yaşıtlarına kaydı. Alayla dolu dudakları acı bir şekle büründü.

Bu insanlar önceden de bu kadar soğuk muydu? Ya da üç yıl önce beni kutlamak için alçak gönüllükle güldüler ve şimdi bunu geri mi almak istediler?” Acıyla gülümsedi, Xiao Yan etrafta dolandı ve sessizce bir grup insanın arkasına doğru yürüdü. Onun yalnızlığı çevresine uymuyordu.

Sıradaki, Xiao Mei!

Sınav görevlisini duyunca, genç bir kız hızlıca kalabalığın içinden koştu. Sahneye girdiği an dedikodular ve tartışmalar kesildi ve her göz onun yüzüne kilitlendi.

Ergen kız 14 yaşından büyük değildi. Onun güzelliği hemen belli olmasa dahi onun küçük çocuksu yüzü, masumiyetiyle birleşince kalabalığın dikkatini çekti.

Hemen öne atıldı ve küçük ellerini siyah taş anıtının üstüne koydu. Daha sonra gözlerini yavaşça kapattı.

Kız gözlerini kapatır kapatmaz, anıt bir kez daha parladı.

Dou Zhi Li, 7. Seviye!

Xiao Mei, Dou Zhi Li, 7.seviye! Derece: Yüksek!

‘’Evvet!’’ Okunan test sonucunu duyunca genç kız gururla gülümsedi.

Tsk, 7.seviye DouZhi Li. Ne kadar da etkileyici!.. Üç yıl içerisinde bu kız gerçek bir Dou Zhe olacak.

O klanın fidanı ismine gerçekten uyuyor.

Kalabalıktan gelen övgüyü duyduğunda, kızın gülümsemesi daha da büyüdü. Gösteriş, pek çok kızın bu cazibeye direnmesi mümkün değildi…….

Diğer kız arkadaşlarıyla sohbet ederken, onun görüş alanından yalnız bir figür uzaklaştı.

Bir süre kaşlarını kaldırdıktan sonra, yürümeye karar verdi. İkisi arasında büyük bir boşluk oluştu. Xiao Yan’ın şu son birkaç yıldaki performansına bakıldığında, Yetişkinlik Töreni gelirken o yalnızca klanın daha düşük yerine gönderileceğini düşündü. Ancak kız ihtişamıyla klanın önemli bir savaşçısı olacaktı. Xiao Mei ‘nin geleceğinin bir sınırı yoktu.

Aİ…” Kız açıklanamaz şekilde bir iç çekti. Xiao Mei gencin üç yıl önceki enerji ve gurur dolu halini düşündü. 4 yaşındayken antrenmana başlamış, ve 10 yaşındayken 9.seviye Dou Zhi Li olmuştu. 11 yaşındayken Xiao Yan 10. Seviye Dou Zhi Li’nin bariyerlerini kırarak, Dou Zhi Qi Zu’su başarıyla yoğunlaştı. Son 100 yılda o klan içerisindeki en genç Dou Zhe oldu.

O zaman onun özgüvenin yanı sıra, ölçülemez gücü, Xiao Mei dahil çoğu genç kızı cezbetmişti.

Ancak bir dehanın yolu her zaman dolambaçlı olmuştur. Üç yıl önce , ünü mutlak zirveye ulaşan bu genç dahi, alabileceği en acımasız darbeyi aldı. Sıkı çalışması ve son on yılda Dou Zhi Qi Zu seviyesine ulaşması, bir gecede bunların hepsi yok oldu. Vücudundaki tüm Dou Zhi Li yavaşça dağıldı ve yerine merhamet onu büyüttü.

Dou Zhi Li’sini kaybetmesi sonucu, fiziksel gücü de azaldı.
Dahi pozisyonundan, bir gecede ortalama bir insana dönüştü. Bu tür bir darbe gencin eğitimini sürdürmesi için olan amacını(inancını) kaybetti. Bu gence olan saygı yavaşça alaya döndü.

O kadar yüksekten bu kadar aşağıya düşmek…. Bu tür bir düşüş bir daha iyileşemeyeceği anlamına geliyordu.

Sıradaki, Xiao Xun Er!

Kargaşa esnasında sınav görevlisinin sesi tekrar duyuldu.
Bu son derece saygın ismin duyulmasından sonra, insanlar sessizleşti ve bakışları o yere döndü.

Dikkatlerin odak noktasında mor kıyafetli bir genç kız zarifçe orada duruyordu. Onun sakin, tertemiz yüzü kalabalığı tamamen etkilemişti.

Onun sakin ve ilgisiz tutumu lotus çiçeğine benzetilebilirdi. Böyle bir yaşta, zarif bir bayanın havasına sahipti. Büyüdüğünde şehri ya da ulusu nasıl büyüleyeceğini tahmin etmek zor değildi.

Bu mor kıyafetli kız, güzellik açısından Xiao Mei ile karşılaştırıldığında açıkça birkaç lig fazlaydı. Kalabalığın bu tutumu hiç de şaşırtıcı değildi.
Küçük, zarif adımlarla Xiao Xun Er adlı bu kız taş anıta doğru yürüdü. Kolunu altın, siyah ve mor karışımlı elbisesinden kolunu çıkararak, yavaşça taş anıta dokundu.

Sessizlikte taş anıt bir kez daha parladı.

Dou Zhi Li , 9.seviye! Derece : Yüksek!

Taş üstündeki kelimelere bakarak, tüm alan derin bir sessizliğe gömüldü.

…..O gerçekten 9.seviyeye ulaştı. Ne kadar korkutucu! Klandaki en genç yüksek derece pozisyonu, bir şüphe olmadan bayan Xiao Xun Er tarafından alınmıştı.”

Sessizlikten sonra, birkaç genç kendilerini bağırmaktan ve gözlerini saygıyla ve huşuyla bakmaktan alamadı.

Dou Zhi Li, Dou Zhe olma yolunda esas olandı. Dou Zhi Li 10 farklı seviyeye ayrılmış ve vücut ne zaman Dou Zhi Li 10 farklı seviyesine ulaştığında, daha iyi bir Dou Zhi Qi Zu yoğunlaşması olabilir ve iyi bilinen bir Dou Xhe olabilirdi.
Kalabalıktaki insanlardan, Xiao Mei kıskançlıkla anıtın önündeki mor kıyafetli kıza baktı.

Taş anıtın üstündeki sonuçlara bakıldığında, normalde ifadesiz olan orta yaşlı sınav görevlisi onu tebrik etti: ”Bayan Xiao Xun Er yarım yıl sonra Dou Qi Zhi Zu yoğunlaşması olmalı. Başarılı olursan, Xiao klanının 14 yaşında bir Dou Zhe olacak ikinci kişi olacaksın.”

Tabii ki de ikinci kişi. İlk kişi düşen dahi Xiao Yan idi.

Teşekkürler.” Genç kız övgü yüzünden biraz mutluluk göstererek yavaşça başıyla onayladı. Sessizce döndü ve kalabalığın ortasından siyah giysili bir gence doğru yürüdü.

Kardeş Xiao Yan. “ Gencin yanında genç kız durdu. Genç kız Xiao Yan’ın karşısında saygıyla eğildi. Genç kızın güzel ve nazik yüzü çevresindeki kızları kıskandıracak saygılı bir ifade gösterdi.

Bana öyle seslenmen için ne tür niteliğim var ki?” Xiao Yan klanın bir numaralı güzel kızıyla karşılaştı. Genç kız kısa süre üzgün kaldıktan sonra tekrar saygısını göstermeye devam etti.

Kardeş Xiao Yan. Sen Xun Er’e bir şey başarmak için önce bir şeyi bırakmalısın demiştin. Biri tamamen özgürse istediğini elde edebilir ya da istediğini bırakabilir. “ Xiao Xun Er yüzünde sıcak bir gülümsemeyle söyledi.

Gerçekten özgürce mi? Ben sadece söylemesini biliyorum. Baksana şimdi bana, ben gerçekten özgür bir insana mı benziyorum? Bu dünya başından beri benim değildi.” Xiao Yan keyifsizce söyleyerek kendine güldü.

Xiao Yan’ın kasvetli havasıyla karşılaşınca Xiao Xun Er kaşlarını biraz çattı ve ciddi bir şekilde söyledi: “Kardeş Xiao Yan, sana neler oluyor bilmiyorum ama Xun Er içtenlikle tekrar ayağa kalkacağına ve kaybetmiş olduğun şöhretini ve saygını geri kazanacağına inanıyor.”

Bir an durdu ve beyaz yüzü biraz kızardı. “ Önceleri birçok kişi senden hoşlanıyordu….

Haha…” kızın samimiyetini duyunca, bir şey demeden beceriksizce güldü. Diğer insanlar tarafından sarsıldı ama ortam için gerekli niteliklere sahip değildi. Yavaşça dönüp alandan uzağa yürümeye başladı.

Ayakta durup gencin arkasındaki yalnız görüntüyle karşılaşınca, kız bir süre tereddüt ettikten sonra yanında yürümeye başladı. Bu arada arkadan kıskanç birinin sesi duyuluyordu.


 

Önceki Bölüm                                                                                            Sonraki Bölüm

Btth 1. Bölüm-Artık Dahi Değil” üzerine 16 yorum

  1. Öncelikle TEŞEKKÜRLER ve merhaba. Siteni ” flowerbridgetoo.com ” da bıraktığın mesajdan buldum. Kullandığım ismimden de anlaşılacağı üzere internette pek yazı yazan birisi değilim. Çok önemli bir konuya değindiğini farkettim ve sonrasında çok mutlu bir ruh haliyle ”Battle Through the Heavens Chapter 1” e göz gezdirdim ve hemen aklımda 2 ihtimal/soru belirdi. 1.si makine çevirmenleri kopyaladığın 2.si uzak ama ihtimal anadilinin türkçe olmaması(2 si birden olmasıda mümkün tabi 😀 ). Gerçekten kötü bir türkçe olmuş. Beni bu düşüncemde aydınlatmanı rica eder ve kötü desemde bunu kırıcı bir amaçla söylemediğimi bilmeni isterim. Bazı paragraflar gayet anlaşılır olmuş ve bence devam etmelisin. Sonuçta LN çeviren çok kişi yok(türkçe çevirileri takip etmiyorum ama fazla rastlamadım). Türkçe’yi daha okunaklı hale getirirsen okuyucu ana hikayeyi takip etmek için okumaya devam edebilir. Türkçe bozukluğu konusuna açıklık getirirsen sevinirim. YİNEDE ZAMAN AYIRIP BU ÇEVİRİYİ YAPTIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER. UNUTMA DEVAM ETMELİSİN.

    Beğen

    1. Öncelikle merhaba ve yorumun için teşekkürler.Bu işte yeniyim.lk duyurumu okuduysan amacım kendimi geliştirmek light noveli Türkiye’ye tanıtmak. inşallah bundan sonra yardımın dokunacak yorumları yazmaya devam edersin.

      Beğen

  2. Merhaba ve çeviri için teşekkürler. Yeni bir light novel çevrildiğini duyunca bir hevesle buraya geldim. 🙂 Ama Türkçeye aktarmakta yetersiz kaldığını gördüm. Bu canını sıkmasın gayet anlaşılır iyi kısımlar da vardı. Her neyse bunun üzerine İngilizcesini buldum ve senin çevirini de worde atıp ne derece kendimce okunabilir hale getirebilirim dedim. Ve düzeltmeleri yaparken, sanırım hızlıca çevirmeye çalışıyorsun birkaç çok da önemli olmayan cümlenin gözünden kaçtığını fark ettim. Bu ilkiydi ikinci olarak ise cümle içinde bazı kelimelerin yutulduğunu, çevrilmediğini fark ettim. Bu da anlaşılır olmayan cümleleri açıklıyor sanırım. 🙂 Yazım yanlışlar bayağı vardı. Genel olarak hatalar bunlar. 🙂 İletişim kurabilirsek daha fazla yardımcı olabilirim.

    Beğen

    1. Ahmet yorumun için teşekkür ediyorum.Yayınladığım çeviriler,ana taslaklardı.Bu yüzden çevirileri kontrol edememiştim. Ama şuan son çevirimin kontrollerini yaptım ve hataların çoğunu düzelttiğime inanıyorum.Bugün çevirileri kontrol ediyorum.Umarım bundan sonra yorum yazmaya devam edersin ve buda sitenin gelişmesine yardımcı olur. Tekrar teşekkür ederim.

      Beğen

Yorum bırakın