BTTH 6.Bölüm Simyacılar

Çeviri için Lacivert kontrol / düzenleme için Dike arkadaşımıza teşekkürler. Size de keyifli okumalar…

Önceki Bölüm                                                                                          Sonraki Bölüm


 

Yeşim kutunun içinde bulunan Ejderha gözü büyüklüğündeki yeşil hapı sessizce koydu. Yeşil haptan yayılan ferahlatıcı koku tüm salonu kapladı.
Dou Qi kıtasında, birinin Dou Zhe olması için, vücudunun içinde Qi sıkıştırarak Qi hortumu yapabilmesi gerekir.

Ama Qi hortumu olması için Qi’yi sıkıştırma sürecinin başarısız olma oranı çok yüksekti. 9 Duan Qi’ye sahip olup başarısız olan birinin Duan Qi’si 8 Duan’a geriler. Bazı şanssız insanlar Qi’lerini sıkıştırmayı başarabilmek için bunu 10 kere veya daha fazla yapmaya ihtiyaç duyarlar. Ama Qi sıkıştırmayla çok zaman harcayan biri Qi pratiği için en güzel zamanlarını kaybeder ve böylelikle geleceklerini de mahvederler.

Qi Toplama Tozu, 9 Duan Qi’ ye sahip biri tarafından kullanırsa Qi’sini sıkıştırmaya çalıştığı zaman %100 başarılı olmasını sağlar.

Bu etki birçok kişiyi açgözlü yapar. Sonuçta hiç kimse bir Dou Zhe’ye kötü muamele yapamaz.

Ama Qi Toplama Tozu doğal yollardan değil daha çok birileri tarafından yapılır: Simyacılar!

Dou Qi kıtasında, Dou Zhe’den daha fazla arzu edilen tek meslek Simyacılıktır.

Adından da anlaşılacağı gibi, simyacılar kişinin gücünü yükseltici özel haplar yapabilirler. Her bağımsız simyacı birçok güç tarafından rağbet görür.
Simyacıların böyle yüksek bir konuma sahip olmalarının nedeni çok nadir olmalarından ve simyacı olmak için şartların zor olmasındandır.

Her şeyden önce, simyacı olmak isteyen birinin ateş yeteneği olmalıdır. Ve sonra, ateş yeteneğinin yanında, hapı saflaştırıp kataliz ettiği zaman hareket ettirmek için az bir parça da doğa yeteneğine sahip olmalı.

Dou Qi kıtasında, bir kişinin yeteneği onun ruhu tarafından belirlenir. Doğduğundan beri ruh tek bir yeteneğe sahip olur ve diğerlerini reddeder. Pratikte bir kişinin iki yeteneğe sahip olması imkansızdır.

Elbette, imkansız diye bir şey yoktur. Bir milyon kişide mutlaka mutasyona uğramış bir ruh olacaktır. Mutant ruha sahip kişiler Simyacı olma potansiyeline sahiptir!

Ama ateş ve doğa yetenekleri bir kişinin Simyacı olması için yeterli değildir. Çünkü ayrıca güçlü bir Ruh Algısı’na ya da Ruha Şekil Verebilme yeteneğine de sahip olması gerekir.

Hapı saflaştırırken gereken çok önemli bazı maddeler vardır: malzeme, alev ve ruh algısı.

Malzeme. Bunlar doğal hazinelerden olur. Sonuçta, en iyi simyacılar bile kötü malzemeden ilâhi düzeyde hap oluşturamayabilir. Sonuçta iyi bir hap için iyi bir malzeme önemlidir.

Alev. Ya da hapı saflaştırırken gereken ateş… Haplar saflaştırılırken normal alev kullanılamaz, daha ziyade ateş Dou Qi yeteneği ile Dou Qi alevi şeklinde oluşturulmak zorunda. Elbette, Doğada son derece güçlü mutasyona uğramış bazı alevler vardır.. Bazı güçlü simyacılar hapları saflaştırmak içim kendi Dou Qi alevleri yerine bu alevleri kullanmak ister. Bu mutasyona uğramış alevler saflaştırma işleminin başarı oranını arttırmakla kalmaz hapın etkinliğini de arttırır.

Çünkü hap saflaştırma korkunç bir iştir, uzun saflaştırma süreci boyunca çok fazla Dou Qi gerekir ve bu nedenle her parlak simyacı güçlü bir ateş tipi Dou Zhe’dir.

Son olarak gereken şey Ruh Algısıdır.

Hap saflaştırılırken, alev yoğunluğu çok hassas bir şekilde kontrol edilmelidir. Eğer alev gereğinden biraz fazla sıcak olursa simyacının çaba gösterip zamanını harcadığı fırındaki hap yanıp kül olacaktır. Bu nedenle, alevin yoğunluğunu kontrol edebilmek simyacı olabilmek için bir ön koşuldur. Ama alevler üzerinde böyle bir kontrole sahip olmak için bir inanılmaz bir Ruh Algısına sahip olmak gerekir; Ruh Algısı olmadan biri, bir yeteneği karşılasa hatta ikisinde de çok ileri olsa bile, hapları saflaştırmayı çalışması anlamsız olur.

Bu sıkı koşullar altında, bir simyacı olabilmek için gereken şartlara sahip olanlar az ve nadirdir. Çok fazla simyacı olmadığı için, saflaştırılmış sihirli haplar da az ve nadirdir. Nadir şeyler de değerlidir ve haplar kesinlikle nadir olarak tanımlandığından, simyacıların tümü abartılı statülere sahip olduklarından onurlulardır.
…..

Ana salondaki üç elder ve yeni neslin tümü soluk soluğa kalmış bir şekilde Ge Ye’nin elindeki yeşim kutuya bakıyorlardı.

Xiao Mei babasının yanından kutuya gözünü kırpmadan bakarken kırmızı dudaklarını yalıyordu.

Hehe, bu bizim onurlu Elderimiz Gu He tarafından saflaştırıldı. Buradaki herkesin onun ismini duyduğunu düşünüyorum doğru mu?” Üç Elderin utanç verici halini görünce Ge Ye küstahlaşmaya başladı.

Bu hap, Hap Kralı Gu He tarafından mı saflaştırıldı?” Ge Ye’nin kelimelerini duyan 3 Elder bir kez daha kendilerini utandırdılar.

Hap Kralı Gu He, Jia Ma İmparatorluğu’nda son derece etkili bir simyacıdır.Onun simyası sayısız farklı gücü uygulamaya çalıştığı için gizemli ve tahmin edilemezdir.

Gu He sadece simyada özel yeteneğe sahip değil, ayrıca onun gücü Dou Wang seviyesinde ve Jia Ma İmparatorluğu’nda ilk 10 Dou Zhe’si arasındadır.
Onun eliyle saflaştırılmış Qi Toplama Tozu’nun değeri muhtemelen normallerinden kat ve kat yüksektir.

3 Elder yeşim kutunun içindeki Qi Toplama Tozu’na bakarken gülümsedi. Eğer Xiao Klanı Qi Toplama Tozu’nu alırsa, muhtemelen klanda bir başka genç Dou Zhe yetişebilirdi.

3 Elder nasıl bu hapı kendi torunları için alabileceğini düşünüyorlarken ana salonda öfke dolu genç bir ses çınladı.

Bay Ge Ye hap sizde kalsa daha iyi olur. İsteğinizi kabul etmeyebiliriz!
Ana salon sessizliğe büründü ve herkesin bakışları köşedeki Xiao Yan’ın narin yüzüne döndü.

Xiao Yan şu an senin bir şey söyleme hakkın yok. Sessiz ol!” Elderlerden biri Xiao Yan’a bağırırken yüzü karardı.

Xiao Yan, sessiz ol. Bu konuda mutlu değilsin biliyorum ama ne olacağına biz karar vereceğiz!” Daha yaşlı diğer eEder Xiao Yan’a dedi.

3 Elder, eğer oğlunuzun ya da torunuzun evliliği bugün iptal edilseydi siz ne söylerdiniz?” Xiao Yan yavaşça ayağa kalktı. Ağzının kenarı alayla yukarı kıvrıldı. Onu açık bir şekilde küçümseyenlere o niçin onlara saygı göstermeliydi ki?

Sen…” Xiao Yan’ın sözlerini duyan 3 Elder ona karşı söyleyecek söz bulamadılar. Hatta huysuz 3. Elder öfkeden Dou Qi’sini cisimleştirmeye başladı.

3 Elder, Xiao Yan Ge-Ge yanlış değil. Sizin onun yerine karar vermeniz onu mağdur eder.” Bir kızın sesi ana salonda açıkça çınladı.

Kızın sesini duyan 3 Elder kibirlenmeyi kestiler, endişeli şekilde bakıştıktan sonra hepsi başlarını salladılar ve yerine oturdular.

Xiao Yan 3 Elderin geri çekildiğini görünce başını geriye çevirip gülümseyen Xun Er’e manalı manalı baktı. Sen kimsin? 3 Elderin kendisinden korkmasını sağlayabilmek…

Xiao Yan yarattığı karışıklığı bastırıp hızlıca babası Xio Zhan’a doğru yürüdü ve saygıyla başını eğdi. Sonrasında Nalan Yanran’a doğru döndü. Yavaşça nefesini bıraktı, sordu: “Lady Nalan, size bir soru sormak istiyorum. Bugünkü ziyaretin, evlilik iptali, için Büyükbaba Nalan onay verdi mi?

Xiao Yan köşeden çıkmadan öncede ondan rahatsızlık duyuyordu. Sorusunu duyunca kaşlarını çattı. Bu adamı ilk gördüğümde çok hoş olduğunu düşündüm, ama gerçekte son derece utanmaz biriymiş. İkimizin arasındaki farkı bilmiyor mu?

Nalan Yanran aklından Xiao Yan’ı eleştirdi, Xiao Yan’dan ve onun babasından evliliğin iptalini böyle garip ve sinir bozucu bir durum içinde isteyeceğini hiç düşünmemişti.

Nalan Yanran ayağa kalktı, kocası olacak kişiye baktı ve konuştu: “Büyükbaba onay vermedi. Ama bu benim problemim, onu ilgilendirmez!

Büyükbaba bir şey demediğinden dolayı isteğini kabul etmediğimiz için babamı affedeceğini umuyorum. Bizim evliliğimiz büyükbabalarımız tarafından kararlaştırıldı, onlar bu evliliğin iptal edilmeyeceğini söylediler ve o zamandan beri bu evlilik devam ediyor. Yoksa, evliliği iptal etmeye çalışan kişiler atalarına saygısızlık etmiş olacaktır! Düşünüyorum da bizim klanımızda böyle onursuzca bir şeyi yapacak kimse yok.” Xiao Yan başını yana yatırıp direk 3 Elder’e baktı.

Xiao Yan’ın onursuzca demesi Elderleri susmaya zorladı. Katı kuralları olan bir klan olarak, küfür olan atalarına saygısızlık gibi bir şeyi yapmak onların klandaki Elderler olarak yerlerini kaybetmeleri için yeterdi.

Sen…” Xiao Yan’ın onu terslemesinden sonra, Nalan Yanran onun iddiasını çürütecek hiçbir şey bulamadı. Yüzü kül rengi oldu ve ayaklarını sertçe yere vurdu.

Genç adama bakarken rahatsız edici şu şeyleri söyledi: “Hangi şartlar altında evliliği iptal etmeyi kabul edersin? Şu an getirdiklerimiz az mı geldi? Tamam, ustama sana 3 Qi Toplama Tozu daha verir mi diye sorabilirim. Eğer istersen ek olarak senin Mistik Bulutlar Grubu’na katılmanı ve gizli Dou Qi eğitim metotlarını öğrenmeni sağlarım, bu yeter mi?

Nalan Yanran’ın cazip koşullarını İşiten üç Elderin nefes alışverişi ağırlaşmaya başladı. Ana salondaki genç kuşak salyalarını geri yuttu. Mistik Bulutlar Grubu’na katılma? Tanrım, bu birçok insanın rüyası…

Tüm bu şartları dedikten sonra, sanki hizmetçilerine seslenen bir prenses gibi kar gibi beyaz çenesini yukarı kaldırdı. Xiao Yan’ın yanıtını bekledi. Bu şartların herhangi bir genç adamı deli etmek için yeterli olduğunu biliyordu.


 

Önceki Bölüm                                                                                           Sonraki Bölüm

BTTH 6.Bölüm Simyacılar” üzerine 7 yorum

      1. eyw kardeşim şu isimleri bi anlamadim gitti zaten klan oluca xio xio hepsi keyif alamıyorum bi türlü

        Beğen

Yorum bırakın